4 Tips - Hvordan få lojale kunder - Fokus Marketing
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×

Hvis du ønsker å holde på de nye kundene lenger enn forbi det første salget må du sannsynligvis forbedre kommunikasjonen din. Ta en titt på disse fire tipsene om hvordan du kan fremme lojalitet ovenfor nye kunder. Husk! Det kan ta måneder å få en ny kunde, men bare sekunder å miste en.

 

1. Få tilbakemelding

Etter at en jobb er fullført eller tjenesten er levert, følge opp en dag eller to etterpå. Skap en dialog ved å be om en tilbakemelding. Er de fornøyd med jobben din? Hvis ikke, fiks det umiddelbart!

Finn ut nøyaktig hva som ikke er blitt tatt hensyn til, og når du har behandlet klagen informerer du om hva som er blitt gjort for å rette opp i situasjonen. Vurder om du skal tilby dem noe gratis for å be om unnskyldning. Når de er fornøyd med tjenesten, be dem om å gi deg en tilbakemelding, og spør om en anbefaling til bruk på sosiale medier eller på hjemmesiden.

Informer kunden om andre tjenestene du tilbyr, og spør om de har behov noen av disse også.

I de første ukene etter at oppdraget er utført vil kunden trolig være mest responsive, så sørg for at all kommunikasjon inkluderer koblinger, eller muligheter for dem å få kontakt med deg på en rekke måter. F.eks. ta med en «Like»-knapp for facebook og en «Følg»-knapp for twitter.

2. Hold kontakten regelmessig

Opprett en database med dine tidligere kunders e-postadresser og kontaktinformasjon slik at du kan kontakte dem regelmessig gjennom året. Hold dem oppdatert om nye tjenester og produkter, spennende kampanjer og ny priser etc. Skreddersy kommunikasjonen med kunden i tankene; Hvor ofte må de bruke tjenesten? Hvilke andre produkter eller tjenester kan imøtekomme deres behov?

Sett opp en tidsplan for oppfølging av hver enkelt kunde. Kanskje vil du sende en “takk for sist” e-post med linke til dine sosiale medier sider og en kundeundersøkelse for tilbakemeldinger. Følg deretter opp noen uker senere og tilby alternative tjenester som kan være av interesse. Kontakt de ytteligere i løpet av året for å minne de på din bedrift og produktene du tilbyr.

3. Vis takknemlighet

Lojalitet bygger på god kommunikasjon og gjensidighet, så si takk! La kunden vite at du setter pris på deres virksomhet og belønn dem for deres lojalitet. Send en personlig takk med en liten gave som et tegn på din takknemlighet.

Det finnes mange typer rimlige profilartikler hvor du kan få trykket på dine kontaktdetaljer og logo som vil være synlig for flere (f.eks. magneter, penner, notatblokker, refleks). Hvis du ikke har budsjett til dette, tilby dem en rabattkupong eller rabattkode som en «gulrot» til å velge deg neste gang.

4. Tilgjengelighet

Gjør deg selv tilgjengelig for kunden. Sørg for at all kontaktinformasjon er oppdatert og tilgjengelig på alle mulige plattformer, fra facebook til katalogoppføringer. Ved å gjøre deg utilgjengelig kan du gå glipp av mer salg til tidligere kunder. Oppdater og vedlikehold din tilstedeværelse på tvers av alle sosiale medieplattformer og svar på spørsmål / klager på disse raskt og profesjonelt. Hvis en kunder sliter med å komme i kontakt med deg, eller føler at de ikke blir hørt, er det lite trolig at de blir loyale kunder.

 Det kan også være en måte å vise din vilje til å rette opp eventuelle problemer. Negative tilbakemeldinger på nettet er langt mindre skadelig for virksomheten din hvis kundene kan se at du har svart på og løst problemet.

Det finnes mange flere måter å få loyale kunder på. Hva gjør du for å holde på dine kunder?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×

Kommentarer