0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×

Det er første arbeidsuke i det nye året, og jeg nyter roen og soloppgangen, etter at familien noe motvillig kom seg ut av huset. Nå har jeg rigget meg til for å gå gjennom mine mål for det nye året.

Har du satt deg noen nye mål? Og da mener jeg MÅL, og ikke nyttårsforsetter som aldri blir gjennomført uansett, men klare ønsker for hva du vil at det nye året skal inneholde. Da er det nemlig lettere å oppnå akkurat det du vil – fordi det er noe du virkelig VIL. Ikke noe du føler du må.

Det florerer av innlegg med gode råd om hvordan du denne gangen skal klare å gjennomføre noen av målene du setter deg. Vel, her deler jeg hvordan jeg velger å løse oppgaven.

Som egen sjef er det lett å bli litt enspora og bare fokusere på jobb og hvordan øke antall kunder, inntjeningen, nye konsepter, hvordan blir mer synlig osv. osv. Listen er laaaang, men for å lykkes på jobb (og andre deler av livet for den saks skyld) så må vi ha en viss balanse i livet og hverdagen, ikke bare fokusere på jobb.

Mål for ulike deler av livet

Jeg pleier å dele opp mine ønsker og mål for de ulike deler av livet mitt i disse kategoriene;

  • Kjærlighet
  • Jobb & Karriere
  • Helse
  • Familie
  • Økonomi
  • Personlig utvikling
  • Bolig / Fysiske omgivelser
  • Fritid

Mitt tips til deg er at du setter opp noen større overordnede mål. Hva med å sette deg noen litt «gærne» 12 måneders mål som får deg til å sprette opp av senga om morgenen.

Husk at de flest av oss overvurderer hva vi kan oppnå på en uke, mens vi faktisk undervurderer hva vi kan oppnå i løpet av ett helt år! Så kom opp med noe virkelig stort du ønsker å oppnå i 2015,  og skrive det ned.

 

Lag deg en 12 måneders plan

Når du har opprettet dine «gærne» mål, bryter du de ned i delmål. Bestem deg for 1-2 ting du kan oppnå ved slutten av hver måned, og forplikt deg til å sette de opp på din daglige og ukentlige oppgaveliste.

Nøkkelen er at du må ha et mål som er stort nok til å holde deg gira hele året, og så bryter du det ned i enkle, lett-å-følge trinn som vil få deg til målet til slutt.

Husk å gjøre målene dine målbare. F.eks. en oppgave skal være gjort innen en viss dato, eller du ønsker et visst antall forespørsler, nye e-postadresser, følgere på sosiale medier etc.

 

3 små ting

Når det gjelder min egen business så setter jeg, hver dag, opp tre små ting på To Do-listen min som fører meg nærmere mine mål. Det kan være å ta en telefon, sende en mail til en potensiell samarbeidspartner eller kunde, lese en artikkel, legge ut noe på facebook, legge ut den siste referansen på nettsiden osv. Du skjønner hva jeg mener. Det trenger ikke være store tidkrevende ting, men litt etter litt beveger du deg i riktig retning. Og du har hele tiden fokus på hvor du skal – og det er viktig for å lykkes.


Les raskt gjennom målene dine hver morgen
før du planlegger dagen, og ikke glem å feire alle små og store måloppnåelser. Og det trenger ikke være med napoleonskake hver gang 😉

Det er faktisk mulig å spise en hel elefant – bare du gjør det i små biter.

Jeg ønsker deg et fantastisk fremgangsrikt år fyllt med vekst og moro.

Nyttårsklem fra Rikke

 

 

Fokusmarketing_blogg_målsetting_delmål

 

 

Rikke Dørum Schönborn

Rikke har siden 1997 arbeidet med markedsføring av ulike produkter i ulike bransjer og står godt rustet til å hjelpe deg og din bedrift med å bli synlig så dere tiltrekker dere flere og riktige kunder. Rikke er en sprudlende person og har en smittende glede for markedsføring og kommunikasjon.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×

Kommentarer