Om Fokus Marketing - Fokus Marketing

Om Rikke Dørum Schönborn og Fokus Marketing

Jeg heter Rikke Dørum Schönborn og i 2009 startet jeg Fokus Marketing  – et markedsføringsfirma som hjelper mindre bedrifter med markedsføring. Kundene er bedrifter som ikke har egen markedsføringskompetanse og hverken har behov eller råd til å ansette en markedsfører på heltid. Typiske kunder er gründeren og mindre bedrifter som har drevet noen år, men trenger hjelp for å kommer videre og bli synlig utover sitt eget nettverk. Fokus Marketing leverer alt fra strategiske planer til konkrete løsninger og aktiviteter for hvordan din bedrift skal ha tydelig budskap, være mer synlig i markedet og treffe de riktige målgruppene – for økt inntjening.

Hvorfor jobbe med Fokus Marketing

Det kan være mange ulike grunner til at du trenger hjelp med markedsføringen. Kanskje mangler du kompetansen, har for lite ressurser, for lite tid, har ikke lyst eller rett og slett fordi du ønsker å få noen andre til gjøre jobben for å sikre en helhetlig og smidig gjennomføring slik at du får tid til å fokuserer på kjernevirksomheten og det du er god på. Fokus Marketing har et bred nettverk av underleverandører og samarbeidspartnere med spisskompetanse og som er oppdatert på lover og regler så vel som trender og nyvinninger. Fokus Marketing setter sammen det beste teamet for å imøtekomme dine behov når det er behov for det.

Fordelene med å jobbe med Fokus Marketing

  • Du får en helhetlig og gjennomført profil, og en gjennomtenkt plan for din markedsføring
  • Få mest mulig ut av ditt markedsføringsbudsjett ved å utarbeide kostnadseffektive løsninger
  • Se dine markedsføringsmuligheter
  • Få tilgang til noen som jobber både strategisk og operativt. Sammen legger vi en plan for hvordan du best mulig kan markedsføre din bedrift
  • Du drar nytte av min 20 års erfaring fra ulike bransjer og produkter
  • Du har hele tiden tilgang til oppdatert spisskompetanse innen digital markedsføring
  • Fordelene ved at jeg har et stort nettverk av samarbeidspartnere slik at du får den beste løsningen for dine behov
  • En sparringspartner og mentor. En du f.eks. kan ta en rask telefon til for å få avklart noe raskt, eller drodle idéer med
  • Du får frigjort tid slik at du, og dine ansatte, kan fokuserer på kjernevirksomheten og det dere er gode på
  • Du har tilgang på oppdatert markedsføringskompetanse til enhver tid
Rikke Dørum Schönborn

Rikke Dørum Schönborn

Markedsfører, rådgiver, kursholder, inspirator, gründer, daglig leder

Jeg har siden 1996 arbeidet med markedsføring av ulike produkter i ulike bransjer. Blant annet som markedsføringsansvarlig for et stort internasjonale cruiserederi. I 2009 etablerte jeg Fokus Marketing for å hjelpe mindre bedrifter med markedsføringen slik at de blir mer synlig og tydlig i sin kommunikasjon og tiltrekker seg flere kunder. Min arbeidsdag består ofte av rådgivingsmøter og workshops ute hos bedrifter eller en-til-en møter på kontoret hvor kunden får konkrete forslag på hvordan de kan forbedre  sin markedsføring. For eksempel hvordan forbedre nettsiden slik at den gir mer business, hvordan øke synligheten i sosiale medier,  hvordan bygge kundelisten i alle aktiviteter, hvordan sikre en profesjonell og helhetlig profil for merkevarebygging. Andre dager designer og utvikler jeg markedsføringsmateriell, oppdaterer nettsider, kurser kunder i hvordan bruke facebook for bedrifter og hvordan oppdatere egne nettsider i WordPress.