Personvern

Hvordan behandler Fokus Marketing personopplysninger?

Denne personvernserklæringen gir deg opplysninger om hvordan dine data samles inn og behandles  gjennom ditt bruk av nettstedet www.fokusmarketing.no eller noen underdomener, inkludert informasjon du oppgir når du kjøper et produkt eller en tjeneste, melder deg på e-postlisten, kurs, arrangement eller deltar i en premietrekning, ber om gratis materiale eller konkurranse.

Jeg utleverer ikke denne informasjonen til andre, og du kan til enhver tid be om innsyn i hvilken informasjon som er lagret på deg og ditt firma.

Nettstedsadressen er: www.fokusmarketing.no

Denne personvernerklæringen gjelder for Fokus Marketing (Schönborn Marketing), org. nr. 993 850 942, og tilknyttede tjenester. Ansvarlig for behandling av personopplysninger hos Fokus Marketing:  Rikke Dørum Schönborn, e-post: rikke@fokusmarkting.no

Informasjonskapsler (cookies)

Nettsiden benytter cookies (informasjonskapsler), og ved å bruke dette nettstedet samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.

Cookies er en standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. En cookie legges i din nettlesers internminne, som gjør at vi bedre kan forstå hvordan du bruker nettstedet. På sikt bruker vi denne kunnskapen for å tilby deg en bedre opplevelse når du besøker hjemmesiden vår. Dette er loggfiler som lagres på våre servere, som f.eks. IP-adresser, nettlesere, operativsystemer, bruk/navigasjon etc.

De fleste nyere nettlesere, som Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari etc, er innstilt på å akseptere cookies automatisk. Om du ikke ønsker å akseptere cookies må du derfor selv velge å endre innstillingene i din nettleser slik at cookies ikke blir akseptert.

Merk at denne innstillingen kan føre til at mange nettsteder ikke vil fungere optimalt.

Det lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig. Informasjonskapsler på fokusmarketing.no, brukes til å samle informasjon anonymt. Informasjonskapslene som eksisterer på fokusmarketing.no brukes til innsamling av brukerstatistikk på siden.

Se personopplysningsloven hos Lovdata. Mer om grunnleggende personvern, se «Hva er en personopplysning?» hos Datatilsynet. Når det gjelder samtykke til bruk av informasjonskapsler (cookies), reguleres dette av ekom-loven. Mer om dette finner du på Datatilsynets side om informasjonskapsler.

 

Google Analytics

Google Analytics er et analyseverktøy vi bruker for å anlysere brukeroppførsel på fokusmarketing.no. Dette er en gratistjeneste fra Google som gjør det mulig se antall besøkende, sidevisninger, trafikkilder, lengde på besøk, geografisk lokasjon og mye mer. For å lagre informasjon om de besøkende, benytter Google Analytics et javascript, som igjen lager 5 forskjellige informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene benyttes til å lagre bevegelsesmønsteret på et nettsted og hver enkelt bevegelse. Disse informasjonskapslene er:

__utma: Lagres i 2 år fra siste besøk
__utmb: Lagres i 30 min fra siste besøk
__utmc: Lagres til nettleseren lukkes
__utmz: Lagres i 6 måneder fra siste besøk
__utmv: Lagres i 2 år fra siste besøk
_ga: Lagres i 2 år fra siste besøk

 

Facebook

Fokus Marketing bruker Facebook page-plugin og Facebook-kommentarer som benytter infokapsler. Facebook-cookies settes hvis du tidligere har besøkt Facebook, eller har klikket «liker» eller en annen link på vår Facebook-side. Cookies/infokapsler brukes også i forbindelse med tilbud og annonser på Facebook. Det samme gjelder Instagram.

 

E-postlister / Nyhetsbrev

På nettsiden finner du finne ulike påmeldingsbokser, også kalt «opt-in» bokser. Det vil si at du kan registrere deg på en e-postliste for nyhetsbrev, eller du kan registrere deg for å få tilsendt f.eks et pdf-dokument eller e-bok. Du blir da bedt om å registrere navn og e-postadresse for å motta inspirasjon, tips og fagkunnskap relatert til det å drive business. Det kan også sendes ut markedsføringskommunikasjon om relevanter produkter og tjenester, som for eksempel nettkurs, kurs, produkter, arrangementer, konsulentvirksomhet, spørreundersøkelser. For å motta dette må du legge igjen e-postadresse slik at jeg har mulighet til å sende deg nyhetsbrev. E-postadressen lagres i en database, og vil aldri bli delt eller solgt.  Jeg bruker MailChimp sin tjeneste for utsendelse av denne type e-post. Du har alltid mulighet til å melde deg av lister du står på ved å klikke på «Unsubscribe» eller «Meld deg av»-link nederst i e-posten du mottar.

 

Påmelding til kurs og arrangement

Ved påmelding til kurs og arrangement vil jeg kun lagre den informasjonen du selv oppgir ved påmelding.

 

Kommentarer på bloggen

Når du legger igjen en kommentar på blogginnlegg på denne nettsiden må du registrere navn, epost og evnt. nettadresse. Navn og eventuelt link til webside vises etter godkjenning av kommentaren. Epost og ip-adresse er synlig kun for administrator av websiden. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

 

Sletting av data

Du kan når som helst melde deg av e-postlister du står på. Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

 

Hvor lenge oppbevares opplysninger

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

 

Dine rettigheter

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

 

Hvem har tilgang til opplysningene dine

Det er kun administratorer av www.fokusmarketing.no som har tilgang til denne informasjonen. All informasjon er taushetsbelagt og vil bli behandlet konfidensielt, og blir benyttet til det formål som det er ment for når data ble innsamlet.

Tredjeparts nettsider
Dette nettstedet kan inneholde lenker til tredjeparts nettsider, programtillegg og applikasjoner. Hvis du klikker på disse koblingene eller aktiverer disse tilkoblingene, kan det være mulig for tredjeparter å samle inn eller dele data om deg. Vi kontrollerer ikke disse tredjeparts nettsider, og er ikke ansvarlige for deres personvernerklæringer. Når du forlater nettstedet, oppfordrer jeg deg til å lese personvernreglene for hvert nettsted du besøker.

 

Kontaktinformasjon

Fokus Marketing  (Juridisk navn: Schönborn Marketing)
Bleikeråsen 117A
1387 Asker

E-post: rikke@fokusmarketing.no

Org.nr.: 993 850 942

Vil du vite mer?

– Post- og Teletilsynet er ansvarlig for å håndheve «cookieparagrafen», klikk her for å lese mer om denne.

– Les mer om de nye reglene på  Datatilsynets nettsider

– Mer om GDPR loven(Personvern i EU/EØS): https://www.eugdpr.org/

 

Sist oppdatert 14. juli 2018