Hvordan bli mer synlig på Google - Fokus Marketing
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×

Hvordan kan du bli mer synlig på Google?

For å bli mer synlig på Google så må du jobbe med søkemotoroptimalisering. Det hjelper lite at nettsiden din er super lekker, hvis ingen finner den. Hvordan din bedrift blir synlig på Google handler om hvor godt du kjenner din målgruppe – og at du vet hva de er ute etter.
Overskriften på dette innlegget er for eksempel ikke tilfeldig valgt. Om jeg ønsker hjelp med å bli synlig på Google ville jeg mest sannsynlig startet med et søk på Google. Og hva hadde jeg da skrevet i søk-feltet? Riktig!  «Hvordan bli synlig på Google.»
For vi søker etter informasjon, løsninger på våre problemer og utfordringer, varer og tjenester på Google. Derfor er det viktig at du bruker ordene og setningene på din nettside som dine potensielle kunder bruker, og søker etter. Vi går ofte i den fella at vi gjetter, eller tror vi vet hva de søker etter, samt at vi bruker for mange bransjespesifikke ord.

Finne ut hvilke ord dine kunder bruker på Google

  • Spørre dem
  • Se hvilke ord de bruker i kommunikasjonen med dere på f.eks. e-post og når du snakker med de
  • Bruk statistikkverktøy som Google Analytics
  • YouTube søk – begynn å skrive inn søkeord i søkefeltet og se populære søk som kommer opp (se bilde under)
  • Googel Adwords KeywordPlanner

YouTube søk for nøkkelord og setninger til søkemotoroptimalisering_SEO_Fokus Marketing

 

TIPS!  Ved å legge inn søkeord og setninger både på YouTube og Google så vil du få mange gode idéer til tema for artikler og innhold som dine kunder er interessert i.

Hva er søkemotoroptimalisering / SEO

Søkemotoroptimalisering  eller SEO (Search Engine Optimization), er prosessen for å få gratis trafikk til nettsiden din via ulike søkemotorer.

De store søkemotorene som Google, Bing og Yahoo har primære søkeresultater, der websider eller annet innhold som videoer eller lokale oppføringer vises rangert basert på hva søkemotoren anser mest relevant for brukeren. Disse søkeresultatene koster ingenting. Betalte oppføringer derimot (SEM = Search Engine Marketing) f.eks. Google Adwords er noe annet.

Kun 30% klikker på de betalte oppføringen i Google-søket (Google Adwords), mens hele 70% klikker på det organiske (ikke betalte) søkeresultatet.

 

betalt søk vs. organisk søk på Google

 

Som du skjønner så er det viktig hva du skriver på nettsiden din, hvordan og hvor ulike nøkkelord fremkommer.

Den gode nyheten er at du selv kan søkemotoroptimalisere nettsiden din. Og siden Norge er et lite land holder det ofte med å optimalisere nettsiden for å «ranke» høyere opp i Google. Når det er sagt så er søkemotoroptimalisering ingen «quick fix». Du må ha tålmodighet, for det kan ta uker og opptil 6 måneder før du ser resultater.

Søkemotoroptimalisering bør være en stor del
av din markedsføringsstrategi.

 

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×

Kommentarer